Menu

Przykładowe menu komunijne


  • OBIAD
  • Rosół,
  • De vollaile,
  • Roladki drobiowe z warzywami
  • Schab po kowalsku
  • Zraz wołowy zawijany
  • Zestaw surówek
  • Buraczki zasmażane, (marchewka z groszkiem)
  • Ziemniaki, kluski śląskie, (frytki)
  • (lody)

    ZAKĄSKI
  • Płyta mięs w galarecie (schab z owocami, kulki mięsne w s.serowym, pieczeń w s.tatarskim, kurczak garnierowany)
  • Ryba w galarecie, (ryba po grecku)
  • Sałatka brokułowa, (lub inna)
  • Pomidory, ogórki
  • Chleb, masło
  • Kawa, herbata

    KOLACJA
  • Szaszłyki
  • Czerwony barszcz
  • Szaszłyki, golonki
  • Czerwony barszcz
  • Szaszłyki, golonki

    Czwartek 19 października 2017
    ZUPY
  • Pieczarkowa,
  • Ogórkowa,
  • II DANIA:
  • Filet sezamowy,
  • Schab lazurowy,
  • Sznycel wieprzowy,
  • Zraz po węgiersku z kluskami kładzionymi,
  • DODATKI:
  • Kapusta zasmażana z pomidorami,
  • Surówka z białej kapusty,
  • Surówka z selera,
  • Mizeria,
  • Ziemniaki, kasza, ryż (w stałej ofercie)